Share

Цялостна визия за общинските пазари, тържищата и битака разработва Огнян Стоянов от БСП

четвъртък, 11 Юли, 2019, 17:18ч.


640-420-37godishniiat-ognian-stoianov-oglavi-bsp-g-oriahovica[1]

„На страната на жителите на улица „Македония“ съм. Не бива търговията на едни хора да бъде за сметка на хигиената и здравето на цял квартал. Проблемът с организирането на битак трябва да бъде разрешен час по-скоро. Гражданите искат битака и той трябва да се запази, но да се изнесе извън центъра на града и да се провежда при стриктна организация и хигиена“. Това написа в социалните мрежи общинският съветник Огнян Стоянов.

Той беше потърсен от живеещи на улица „Македония“, под чиито тераси всеки петък се организира местния битак. Те вече споделиха онлайн снимки и видеоклипове, от които ясно се вижда, че средището е заело и съседните улици, а след пазарния ден наоколо остават камари от боклуци. Видеа дори показват плъхове, които се разхождат край чергите на търговците. „След битака остава много боклук. Живеещите наблизо го чистят сами, но по улицата оставят всевъзможни боклуци и остатъци от мероприятието. Те не могат да повярват, че през 2019г. това се случва в идеалния център на европейски град. Аз също съм непримирим и ще го променя“, каза Стоянов.

„Проблемът със състоянието на общинския пазар, както и този с мизерията, която създава битака на сегашното си място, е сериозен и трябва да бъде решен цялостно. Те са двете страни на една монета – грубото отношение към малкия производител и търговец. Започваме разработването на визия за подобряване на обслужването, която да подпомогне както земеделците продавачи на пазара, така и амбулантните търговци от битака. Със сигурност за битака трябва да се търси подходящо място извън градския център“, подчерта Стоянов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Младежите от БСП излязоха с позиция в подкрепа на машинното гласуване

Позиция в подкрепа на машинното гласуване беше приета от Младежкото обединение на БСП във Велико Търново. Младите социалисти се обявиха…

Затвори