Share

Църквата „Свети Димитър“ в Козловец отбеляза своята 130 г. история на храмовия си празник

петък, 26 Окт., 2018, 14:43ч.


1

На Димитровден в свищовското село Козловец беше отбелязана 130-годишнината от построяването на църковния храм „Свети Димитър“. Двойният празник събра десетки жители на селото да се помолят за здраве и благополучие, и да отпразнуват заедно Димитровден. Заедно с кмета на селото Борис Велев, православния празник и кръглата годишнина на храма уважиха председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова и кметове на кметства от близките населени места.

Архиерейският наместник отец Руслан Личен благослови присъстващите миряни и каза: „Да благодарим на нашите предци, създали този храм като духовното сърце на село Козловец, за да можем всички ние да правим своите срещи с Бога. Това, че всички вие днес сте тук и сте довели децата е знак, че тази църква, която днес чества своята 130-та годишнина има нуждата и смисъла да бъде тук.“ След празничната литургия, в двора на църквата беше направен курбан за здраве и благополучие за жителите на селото.

В община Свищов има три православни храма носещи името на Свети Димитър Солунски, които се намират в с. Козловец, в с. Овча могила и в гр. Свищов. И трите храма днес отбелязаха своите храмови празници, а свищовската църква „Св. Димитър”  е една от най-старите в крайдунавския град.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Kaufland набира служители за първия си филиал във В. Търново

Одобрените кандидати ще преминат въвеждащо обучение и ще получават мотивиращо възнаграждение и атрактивен социален пакет Kaufland България започна процес по…

Затвори