Share

Трийсети регионален туристически празник се проведе на язовир „Ал. Стамболийски“

понеделник, 19 юни, 2017, 15:23ч.


jovkovtsi-8

Трийсети регионален туристически празник – преглед на водния, пешеходния и колотуризъм – туристически сръчности се проведе на язовир „Александър Стамболийски“. Организатори са община Павликени и Туристическо дружество “Росица” – Павликени и Българския туристически съюз .

Регионалният преглед се провежда традиционно всяка година съгласно календарните планове на Туристическо дружество „Росица” и БТС. Цел на прегледа е да се популяризира практикуването на видовете туризъм: воден, колотуризъм, пешеходен и туристически сръчности, като се създават трайни навици у младите за обич към природата и нашата Родина.

Празникът продължи цял уикенд край язовира, въпреки лошото време. Дойдоха представители на 13 туристически дружества от страната. Дисциплините започнаха още от град Павликени с организирания колопоход от гребната база на Язовир „Александър Стамболийски”. След това участниците премериха сили в улов на риба, воден слалом в тихи води К-1, К-2, юноши, девойки и ветерани, майсторско управление на велосипед – до 18 години и ветерани, воден поход от гребната база до ловната хижа на с. Крушево и преплуване на язовира – 800м.

Наградите за най-добре представителите се връчи заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева.

Традиционно се проведе и кулинарен конкурс, в който майсторите премериха умения в направата на рибена чорба със собствен инвентар и продукти.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Карпов поднесе цветя на Братската могила в Свищов

Световният шампион по шахмат Анатолий Карпов посети Свищов при визитата си в България. Крайдунавският град бе сред избраните градове, в…

Затвори