Share

Трио „Тенорите” и врачанската симфониета гостуват с концерта „Възрождение” в МДТ „К. Кисимов”

понеделник, 29 Окт., 2018, 09:39ч.


vazrojdenie
Изпълнителите с вълшебни гласове от трио “Тенорите” заедно със симфоничния оркестър на Враца ще гостуват на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Концертът им „Възрождение” е посветен на Деня на народните будители и ще се проведе на 30 октомври от 19 часа. Програмата включва български родолюбиви и патриотични песни, български шлагерни песни, български детски песни, българска естрада, любовна лирика, поезия, публицистика и хроники. Тримата тенори и врачанската симфониета излизат на великотърновска сцена по покана на театъра в старата столица.

За трио „Тенорите“ музикалните критици казват, че съчетават класически гласове, изисканата и елегантна визия, съвършеното, уникално и романтично звучене. Те не правят никакъв компромис с качеството на звученето и артистичната интерпретация.

Формацията е създадена по идея на Кирил Илиев и се състои от трима млади и амбициозни изпълнители – Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев. И тримата са възпитаници на Националната музикална академия в София и са носители на куп награди от редица национални и международни конкурси. Репертоарът им включва класическа и поп музика, църковнославянска, българска естрадна и възрожденска, рок, джаз, руска, етномузика.

“Тенорите” имат издадени три диска. В “Безкрайна хармония” са събрани любими класически арии и канцонети, а в “Руска класика” техните почитатели могат да чуят вечните руски песни “Калинка”, “Смуглянка” и др. В диска “Възрождение” са включени само патриотични песни.
Билети за концерта „Възрождение” се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Музеят представя в изложба даренията, получени през 2018 г.

Регионален исторически музей-Велико Търново ще представи в изложба даренията, постъпили в неговите фондове през 2018 година. Експозицията „Заедно да съхраним…

Затвори