Share

Трима рецидивисти, извършили кражба, са предадени на съд от Районна прокуратура – Елена

четвъртък, 12 Окт., 2017, 11:59ч.


sadebno-chukche-advokat-arest

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу трима рецидивисти от котелско за извършена кражба на стоки от магазин в златаришко село.

Обвинението срещу Стефан Г., Радко С. и Йордан Г. е за това, че на 21.03.2016 г. около 01,00 часа, в с. Разсоха, общ. Златарица,  след като са осъждани  на лишаване от свобода, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот: с метален лост счупили врата и прозорец и  чрез използване на лек автомобил и след предварителен сговор отнели от владението на собствениците, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи: 60 кг. телешко месо, 12 литра олио, 10 броя мая за хляб, литър мента и  литър водка, всички вещи на обща стойност от 575,26 лв. като случаят е немаловажен. Престъпление по чл. 196, вр. чл. 195,  вр. чл. 194,  вр. чл. 29 от НК.

Тримата обвиняеми живеят в с.Градец, общ.Котел. Осъждани  са  многократно за престъпления против собствеността. Единият обвиняем работил  в  гр.Златарица и познавал този район. Знаел, че в с. Разсоха, се намира бивш магазин, че селото е безлюдно, а собствениците на магазина  възрастни и може  лесно да проникнат в магазина и откраднат продукти.На  20.03.2017 г. късно вечерта  обвиняемите пристигнали в с.Разсоха и спре автомобила в края на селото. Отишли до  имота на пострадалото семейство, разбили вратата на сградата, ползвана като магазин, и оттам взели различни стоки.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Осъдиха помагач на телефонни измамници, обвиниха още двама

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново, 20-годишен мъж е осъден за подпомагане на телефонна…

Затвори