Share

Трима мъже са осъдени за транспортни престъпления

петък, 16 Сеп., 2016, 14:22ч.


полицейска_кола

По обвинение на Районна прокуратура –Велико Търново други трима мъже са осъден за транспортни престъпления.

Турски гражданин е осъден за това, че на 01.09.2016 г. в гр. Полски Тръмбеш,  управлявал лек автомобил  „Рено Флуенс”, с концентрация на алкохол в кръвта 2.40 на хиляда, установено по надлежния ред– престъпление по чл.343б ал.1 от НК.  Наложено му е  наказание шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК да се отложи за срок от три години,  глоба в размер на 300 лева и  лишаване от право да управлява МПС за срок от  1 година.

На три месеца лишаване от свобода, при  строг режим е осъден Красимир И., за това, че на  07.09.2016 г. в гр.В. Търново управлявал лек автомобил „Фиат Брава“ без съответно свидетелство за управление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Деянието е извършено виновно, при условията на пряк умисъл.

Николай С. също  е признат за виновен за това, че на 20.07.2016г. на първокласен път І-5  управлявал лек автомобил “ОПЕЛ ВЕКТРА”,  без да притежава съответното свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Наложено му е наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК да бъде отложено за срок от три години.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Таксиметров шофьор, хванат с 2,89 промила алкохол в кръвта е предаден на съд

  Районна прокуратура –Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, управлявал таксиметров автомобил след употреба на алкохол. Обвинението…

Затвори