Share

Тридневните празници „Свищовски лозници“ стартират днес в Свищов

петък, 22 сеп., 2017, 14:51ч.


1.1

На Националния празник – 22 септември стартираха тази година традиционните празници „Свищовски лозници“. Общинското ръководство подготви богата програма за трите празнични дни, която започна с тържествено отбелязване на Деня на Независимостта на България. Празничното настроение в Свищов продължи с културни и социални инициативи, които ще следват една след друга през целия ден.

От 10.30 часа, в отдел „Изкуство“ /южен вход/ на Градска библиотека, бе открита изложба базар на чужда художествена литература от издателство „Ciela“ – София. Богатото разнообразие от книги в различни жанрове ще бъдат предлагани на преференциални цени, а всеки заинтересован от определена книга, която не е налична, ще може да си я поръча и да му бъде доставена. Отдел „Изкуство“ на Градска библиотека ще бъде отворен за посетители и в трите празнични дни, с изнесено на видно място работно време.

От 12.00 часа пред храм „Света Троица“ започна раздаването на празничен обяд за повече от 200 възрастни и социално слаби жители на Общината, които по инициатива на кмета Генчев, за втора поредна година получават топъл обяд за празниците на града. По време на срещата си с тях, кметът им пожела да бъдат здрави и винаги добре обгрижвани,

В следобедния час 15.30, в къщата музей „Алеко Константинов“ ще бъде представена книгата „Далече от Дунава“ на Кристофър Бъкстон, която е вълнуващ разказ за болката на една жена прогонена от родината си, която никога няма да види, защото е заличена от европейското пространство за цели пет века.

От 17.00 часа Художествената галерия „Николай Павлович“ ще бъде открита традиционната 40-та изложба на свищовските художници, а от 19.00 часа на пл. „Алеко“ ще се проведе тържественото откриване на празниците на града, което ще започне с тържествен водосвет и ще завърши с вълнуващият концерт „Орлин Горанов и приятелки“.

 

Очакваме Ви!

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Роботи в мола

Ела на 30-ти септемви (събота) на ет. 0 срещу кино Palace в часовете между 11:00 и 15:00 ч. за да...

Затвори