Share

Три нови случая на коронавирус в областта

сряда, 16 Сеп., 2020, 14:05ч.


Coronavirus positive
Три нови случая на коронавирус са регистрирани на територията на Великотърновска област през изминалото денонощие, съобщиха от РЗИ – В. Търново. Те нямат епидемична връзка с други досега потвърдени случаи, но два от случаите са свързани помежду си.

Общо в областта броят на диагностицираните с Ковид-19 стана 309 души. От тях 282 вече са излекувани, а броят на починалите остава десет. От 17-те, които все още се лекуват, девет се намират в болницата, а осем са в домашни условия.

Броят на карантинираните лица е 51, в т. ч. и близките контактни на потвърдените случаи.
През последните 24 часа в страната бяха отчетени нови 155 заразени с коронавирус. Направени са 4 312 PCR теста, като общият брой на заразените у нас от началото на пандемията е 18 216 души. Активните случаи в момента са 4 423. Общият брой на хоспитализираните след последното денонощие е 734 души, 46 от тях са в отделения за интензивно лечение.

През изминалото денонощие са се излекували 127 болни, а общо за страната те са 13 057. Жертвите на епидемията у нас са 736 души, като починалите вчера са 7 души са починали, сочат данните на Единния информационен портал.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Младите социалисти подариха екскурзия до зоопарк на децата от училището в Русаля

Екскурзия до зоопарка в град Павликени подариха младите социалисти от старата столица на децата от училището по изкуства и занаяти...

Затвори