Share

Третокласници от ОУ „Иван Вазов“ (ГО) си направиха състезание „Аз обичам България“

вторник, 17 Апр., 2018, 12:21ч.


30223082_2058347540843669_1195333060_o

Художествена галерия „Недялко Каранешев“ бе домакин на представителната изява на групата по интереси „Опознай родината, за да я обикнеш“ към проект „Твоят час“ на ученици от 3 „б“ клас с класен ръководител Розалия Нанкова при ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица. Третокласниците показаха знания и умения пред своите родители чрез интерактивната игра „Обичам България“. Гости на събитието бяха Румяна Матеева – директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“, Гергана Павлова – заместник-директор на училището, педагогическият съветник – Антоанета Баланова и учители от ОУ „Иван Вазов“.

Всички бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и мед, след което беше даден старт на играта. Това събитие, проведено извън класната стая даде възможност на децата в обстановка, различна от училищната да проявят креативност, съобразителност и артистичност. Игрите се редуваха с много музикални загадки, както и песни, изпълнени от самите деца.

Част от изявата бе изложбата „От раклата на баба“. В нея бе представена българската шевица в най-различни форми, както и автентични носии и предмети, използвани в миналото от бита на българите. Някои от тях са предавани от поколение на поколение и са на повече от 100 години.

Част от изявата е и представянето на 3D картички – „България през очите на децата“, а във фоайето на залата гостите можеха да видят албум с есета на тема „За мен България е …“, написани от децата на 3 „б“ клас.

Родителите и техният класен ръководител се бяха постарали децата да изглеждат като отбор, като за целта всяко от тях получи тениска и шапка със специално изработено за целта лого, символизиращо обичта на децата към родината. Участниците в играта бяха зарадвани и с футболна топка с цветовете на българското национално знаме. За приятното настроение в края на събитието допринесе и още една изненада – уникална тематична торта, изработена специално за състезанието.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Исторически възстановки представят българското минало на „Културен туризъм“

Исторически възстановки ще покажат българското минало от Средновековието и Възраждането в дните на Международно изложение „Културен туризъм“ 2018 във Велико…

Затвори