Share

Трамплин за терапия в Дневен център за деца с увреждания в гр. Свищов

понеделник, 8 Авг., 2016, 13:12ч.


13882651_1145770475464461_2559277159130956842_n[1]

В края на миналата седмица в Дневният център беше доставен дългоочаквания от децата и екипа трамплин за терапия.

Средствата за неговото закупуване бяха събрани от много дарители – малки и големи граждани на община Свищов, фирми и сдружения.

Фирма „Спиди“ АД и техните партньори от „Деламод България“ ООД осигуриха безвъзмездното транспортиране на съоръжението от Великобритания до адреса на Дневния център в гр. Свищов. Този дарителски жест съществено допринесе за по-бързото реализиране на кампанията.

Това е вторият терапевтичен трамплин в България – първото съоръжение се намира във Фондация „Карин дом“ гр. Варна.

Екипът от специалисти на ДЦДУ-Свищов ще има уникалната възможност да използва физичните свойства на трамплина – неговата нестабилна еластична повърхност дава възможност за ускоряване или намаляване на скоростта на отскачане, което създава редица физиологични ефекти върху сърдечно-съдовата система, дихателната система, мускулния тонус, механизма за баланс, ортостатичния механизъм и не на последно място ефекта на възприятието, комуникативните умения и повлияване на сензорните дефицити.

През есента на настоящата година обучителния екип на Фондация „Карин дом“ гр. Варна ще проведе допълнителни обучения на специалистите от гр. Свищов за ефективната употреба на съоръжението.

Към настоящият момент екипа на ДЦДУ-Свищов продължава набирането на средства, тъй като е необходимо извършването на ремонтни дейности за удачното монтиране на трамплина, както и допълнителни съоръжения за безопасното и комфортно качване на децата с дефицити.

Изказваме сърдечни благодарности на всички, които до момента се включиха в кампанията, като се надяваме да продължим да получаваме вашата подкрепа!

 

Банкова сметка за набиране на дарения:

ЦКБ  АД  –  клон СВИЩОВ

IBAN – BG15 CECB 9790 31G3 5260 00

BIC  –  CECBBGSF

 

Дарителска кампания за Дневен център за деца с увреждания

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Предстои Уникален концерт „Кино класик SOUNDTRACKS“ във В. Търново

  Държавна опера-Стара Загора гостува на сцената на Летния театър във Велико Търново с КИНО-КЛАСИК  SOUNDTRACKS - концерт филмова музика.…

Затвори