Share

Топли класни стаи за учениците въпреки студа, комисия провери училищата и детските градини

вторник, 8 Ян., 2019, 15:52ч.


Студеното време и отрицателните температури не повлияха на условията в училищата и детските градини във Велико Търново. Топли класни стаи посрещнаха навсякъде учениците и децата, а учебните заведения бяха проверени от комисия, сформирана от кмета на Старата столица Даниел Панов и ръководена от заместник-кмета по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков.

Обект на инспекцията бяха 22 общински училища и детски градини. Проверката бе извършена в присъствието на директорите на образователните институции, като обхвана температурата в помещенията и организацията по снегопочистване в дворовете.

В детските градини температурите варират между 22 и 27 градуса, а в училищните класни стаи – между 19 и 25 градуса. Входовете и дворовете на сградите са добре почистени и проходими, няма затруднения на придвижването на деца, ученици и родители.

Комисията констатира също, че посещаемостта в класните стаи е нормална, а броят на отсъстващите е малък и е обичаен за зимния сезон.

Липсват сигнали от родители във връзка с ниските температури. Неразрешени проблеми поради зимната обстановка не бяха установени.

Освен основния тип гориво, използвано за отоплението на детските градини и училища, за всяко от тях е осигурен и алтернативен източник на топлинна енергия.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците във Велико Търново

180 тона материали срещу заледяване  - смеси от сол, пясък и химически препарат, са разпръснати по улиците във Велико Търново…

Затвори