Share

Чистят 1000 дъждоприемни шахти и улични отоци във В. Търново

вторник, 10 Юли, 2018, 16:06ч.


pochistvane-shahti-veliko-tarnovo

Ново почистване на дъждоприемните шахти и уличните отоци започна във Велико Търново. Близо 1000 съоръжения ще бъдат отворени, за да бъде осигурена максимална проводимост преди следващия период на валежи.

Дейността включва изгребване на наносите, извършвано от служители на общинското предприятие „Зелени системи“, както и т.нар. „продухване“ със специализирана техника. Най-честата причина за запушване или за затрудняване на отичането на водата се оказват многобройните опаковки и найлонови торбички, изхвърлени по улиците.

Работата започна от кв. „Чолаковци“, а днес са обхванати улиците „Възрожденска“ и „Бачо Киро“. Постепенно екипите на ОП „Зелени системи“ ще обходят целия град. Работи се и по сигнали, подавани от великотърновци.

Настоящото почистване на дъждоприемните шахти и уличните отоци е поредното от началото на годината и се прави преди и след всеки период на валежи.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученици от СПГ „А. Константинов“ посетиха Кулинарна академия HRC в София

Бъдещите ресторантьори от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ присъстваха на „Ден на отворените врати” в Кулинарна академия HRC - София.…

Затвори