Share

Четирима солидно почерпени зад волана спипа полицията, двама от тях катастрофираха

понеделник, 20 Мар., 2017, 11:47ч.


police

 

Общо четирима солидно почерпени зад волана хвана полицията през почивните дни в област Велико Търново. Двама от тях са предизвикали и пътни инциденти Това информират в бюлетина си от Областната дирекция на МВР в старата столица.

Двама водачи, употребили алхол са били установени в с. Царевец и в Свищов. В неделя при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Царевец е извършена проверка на лек автомобил “Форд Фиеста”, управляван от 57-годишния З. А. от същото село. При проверка на водача за потреба на алкохол, апаратът е отчел 2,50 промила. З. А. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Същата нощ в Свищов е извършена проверка на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 21-годишния К. К. от гр. Бяла. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,36 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Други двама водачи, употребили алкохол и допуснали пътни инциденти с материални щети са установени от служители на Пътна полиция вчера. В 07,20 ч. в с. Въглевци товарен автомобил “Мерцедес“, с прикачено полуремарке, управляван от 36-годишен турски гражданин, движещ се от В. Търново към Гурково е напуснал пътното платно и се е блъснал в стълб от електропреносната мрежа. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,01 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Съставени са му два акта. Срещу него е започнато бързо производство.

Същата вечер в 23,50 ч. е възникнал пътен инцидент на ул. „Независимост“ в областния град. Лек автомобил „Опел Астра“ се е ударил във витрината на търговски обект. При проверка на водача – 34-годишния Р. Д. от В. Търново за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.73 промила. В хода на проверката установено, че водачът е употребил и метаамфетамин.  Р. Д. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Стефан НАНКИНОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Полицията разкри кражба на жп елементи от кантон край гарата в Павликени

Кражба на жп елементи от кантон в района на жп гарата в Павликени, разкриха служители на местното полицейско управление. Сигналът…

Затвори