Share

Червенокръстците от СУ „Вичо Грънчаров“ ще се обучават в първа долекарска помощ

сряда, 14 февр., 2018, 16:28ч.


sn_arhiv

Открит урок по първа долекарска помощ за учениците от клуб Български младежки червен кръст от СУ “Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица домакинства на 15-ти февруари МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД във Велико Търново. Животоспасяващите знания на разбираем език, с помощта на манекен за първа помощ, ще представят началникът на ОАИЛ и координатор по донорство д-р Сибила Маринова, колежката й анестезиолог и координатор по донорство д-р Ваня Лъчезарова.Урокът започва в 15:30 ч., в Малкия салон на областната болница и е ОТКРИТ ЗА ВСИЧКИ МЕДИИ, които счетат, че темата е значима, защото може да предотврати и облекчи човешко страдание и дори да спаси живот.

Правилното, често незабавно оказване на първа помощ не може да бъде заменено с нищо, защото до пристигането на екип от професионалисти спешни медици по правило минават между 8-10 и 20 минути. Тези минути могат да се окажат решаващи между живота и смъртта, между доживотното страдание и пълното изцеление стига в първите минути да са били приложени животоспасяващи знания.

Урокът за учениците от клуб БМЧК при СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица, с ръководител старши учителката по биология и здравно образование Даниела Кенарева, ще включва: основни правила за първа помощ и животоспасяващи мероприятия при пострадал в безсъзнание; пострадал, който не диша; проверка на дишането и кръвообращението; външен сърдечен масаж. По темите ще говорят д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова.

Припомняме Ви, че през октомври 2017 г. учениците от клуба на БМЧК вече гостуваха в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, разгледаха ОАИЛ и бяха запознати с всички стъпки при реализирането донорска ситуация.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
По проект на ОССЕ в Апелативна прокуратура прокурори и полицаи се обучаваха за престъпленията от омраза

„Съвместно обучение за полицейски служители и прокурори  за установяване на и работата по престъпления от омраза“ се проведе  във Велико...

Затвори