Share

Тавекс дава бонус за първоначален старт на млади кадри

сряда, 17 Окт., 2018, 16:43ч.


veliko-tarnovo-obshta

Каузата, която ще стартира догодина, ще помага на хора от по-малките и отдалечени населени места и ще стимулира израстването в кариерата

Проектът ще стане факт догодина и има за цел да стимулира начинаещите кадри, които искат да работят в голям град, но не могат да си го позволят. Стратегията е на популярната верига за инвестиционно злато и сребро и обмяна на валута –Tavex и се фокусира върху проблема, че има млади хора, които са много способни и искат да работят, но нямат възможност или им е трудно да съберат средства, за да се преместят в София – за момента най-желания град за реализация, защото предлага най-много възможности. Идеята е четири пъти обявяваната за „Работодател на годината“ финансова компания да назначава одобрените кандидати в офисите си в столицата, като ще им бъде даден добър бонус, ако идват от друг град.  Част от него може да се предостави и под формата на средства за хотел, до намиране на квартира. Одобрените ще имат възможност не само за финансово, но и за кариерно израстване, т.е. да се развиват от позицията касиер до високите нива на инвестиционни консултанти и експерти.

Всеки желаещ и заинтересован ще трябва да пропътува разстоянието от града или селото, в което живее, до най-близкия град, в който има офис на компанията – София, Пловдив, Варна и Бургас. Относно изискванията – не е необходимо кандидатите да имат предишен трудов опит. Приоритет ще дават логическо мислене, внимание към детайла и не на последно място – основни познания по математика.

В София двете най-желани работни места са в 2 сектора. Едната е в ИТ сектора и това не е учудващо. София се води силиконовата долина за жени на света според Дойче Веле, с наличието на множество високотехнологични чуждестранни компании, които имат големи представителства в града, като HP, SAP и VMware. Така, че в ИТ индустрията все още има огромен глад за кадри. Не по-малък е гладът в обслужващия сектор, което също не е изненадващо, тъй като с бързото нарастване на популацията на града, секторът на услугите има постоянно нужда от „свежа кръв“.

Благодарение на проекти с такива каузи, се наблюдават позитивни промени в нашето общество по отношение на трудовата заетост. Според данни на Агенцията по заетостта, регистрираните безработни в края на месеца са общо 183 962, като броят им се свива с 1% спрямо предходния месец и с 15.8% в сравнение с година по-рано. От началото на годината до края на август числеността им в бюрата по труда намалява с над 22%.Новорегистрираните през месеца са 22 189, като от тях 1 416 са били неактивни, т.е. не са били нито заети, нито учащи, и не са търсили работа. От началото на годината, посредством подобни проекти(трудови борси и информационни събития, срещи и презентации със завършващите образование) са активирани 41 941 лица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново домакинства международен форум за опазване на културно-историческото наследство

Велико Търново домакинства международен форум за опазване на културното и историческото наследство. Срещата ще се проведе на 18 и 19…

Затвори