Share

Търновци се включиха в летния лагер на Младите европейски социалисти

сряда, 7 Авг., 2019, 10:35ч.


67959937_426868511281334_1003826426505330688_n
Летният лагер на Младите европейски социалисти се проведе за първи път в България. Събитието се състоя в Албена между 30-ти юли и 4-ти август. Лагерът бе под наслов „Ние се борим за всяко социално право“. В него взеха участие и представители от старата столица- заместник-председателят на Общинския съвет на БСП Красин Каракоцев и члена на Оперативното бюро на Младежко обединение в старата столица Марио Иванов.

Летният лагер беше открит от председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който благодари на активистите на Младежко обединение в БСП и ЕЛИА за усилията, които положиха България да стане дом на младите социалисти от цяла Европа. Гости и поздравления отправиха заместник-председателят на БСП Деница Златева, председателят на МО в БСП Николай Бериевски и генералният секретар на Младежките европейски социалисти Мей Кристенсен. Президентът на групата на Социалисти и демократи в Европейския парламент Иратче Гарсия изпрати свое видео обръщение.

Лагерът беше разделен на различни модули, като бяха засегнати темите за младежка безработица, климатичните промени, социалната демокрация, връзките на Европейския съюз с Русия и Китай, правата на различните социални групи и други. Гост лектори бяха Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и новите членове на европейския парламент Цветелина Пенкова и Петър Витанов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ЦАРЕВЕЦ ВЕРДИЕВАТА ОПЕРА „СИМОНЕ БОКАНЕГРА“

За първи път на крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде представена операта „Симоне Боканегра“ от Джузепе Верди. Спектакълът на…

Затвори