Share

Свищовската гордост Тихомир Иванов десети в Рио

сряда, 17 Авг., 2016, 16:48ч.


14713310082

Спортист № 1 на Свищов за 2015 г. Тихомир Иванов направи достойно представяне на финалите в скока на височина от лекоатлетическите дисциплини на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Българинът се представи достойно, скачайки 229 см, с което за втори път на олимпиадата изравни най-доброто си постижение. Този резултат му отреди десета позиция в крайното класиране.

Така Тихомир Иванов стана най-успешно представилият се българин в олимпийски финал в скока на височина при мъжете. До момента най-доброто класиране на роден атлет на олимпиада беше на националния ни рекордьор Георги Дъков, който има 14-о място от Игрите в Барселона през 1992 година.

Състезателят на СК “Свилоза” стартира с успешен опит на 220 см, а след това преодоля 225 см от втория си опит. Отново от първия опит българинът скочи 229 см и изравни най-доброто си лично постижение за втори път на олимпиадата в Рио де Жанейро, след като го направи и в квалификацията. 22-годишният плевенчанин обаче направи три опита без успех на 233 см и завърши на десето място в надпреварата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Предприемачи от Шанхай с интерес към инвестиции във В. Търново

Предприемачи от най-големия град в Китай Шанхай имат интерес към инвестиции във Велико Търново. Представителите на компанията „Инеса” Ифей Шийонг…

Затвори