Share

Свищов представи своя потенциал на среща на местните лидери Китай – Централна и Източна Европа “16+1”

неделя, 21 Окт., 2018, 12:16ч.


1

В Националния дворец на културата в София се проведе четвъртата среща на местните лидери Китай – Централна и Източна Европа “16+1”, а община Свищов за първи път бе представена на форум от такова ниво.

На форума, който се проведе под мотото “Глобално мислене, действия на местно ниво” кметът на община Свищов Генчо Генчев представи възможностите за инвестиции и бизнес в крайдунавския град и региона. Той промотира благоприятното геостратегическо местоположение на Свищов и Дунавския пътен коридор, като важен международен воден път свързващ Европа и Азия, както и предимствата за установяване и развитие на сътрудничество. Кметът акцентира на това, че Свищов притежава потенциал, който тепърва предстои да бъде развит и това дава големи възможности за бъдещите инвеститори. Генчо Генчев подчерта, че свищовската зона за развитие може да предложи възможно най-добрия гарант за инвестициите на своите бъдещи партньори, в лицето на държавата, чрез „Национална компания индустриални зони“, с която съвместно ще създадат условията за развитие на бизнес в Общината.

В рамките на форума кметът на Свищов Генчо Генчев проведе среща с министъра на икономиката Емил Караниколов, изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, на която обсъдиха редица въпроси, касаещи зоната за развитие в крайдунавския град.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
8 делегати от В. Търново участваха в Националния конгрес на Отечествения съюз

8 делегати от Велико Търново присъстваха на Националния отчетно-изборен конгрес на Отечествения съюз. Сред представителите от старата столица бяха областният…

Затвори