Share

Световен ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма в Свищов

понеделник, 3 Апр., 2017, 14:23ч.


 


На 2 април Дневният център за деца с увреждания в Свищов, заедно с три шарени уникални деца и техните семейства изразиха своята подкрепа и съпричастност към Световния ден посветен на аутизма, като пуснаха в небето сини балони – посланици на приятелството и толерантността.

Децата от Ученическия съвет на СУ „Димитър Благоев“ подготвиха и раздадоха на множество брошури и стикери, за да се информират повече хора за състоянието на хората с аутизъм.
Общият брой на хората от аутистичния спектър формира около 2% от населението на света. Едно на всеки 150 деца по света е аутист. У нас това са около 140 000 души. Благодарение на обединените усилия на родителските организации и подкрепата на бизнеса, България също е част от световната кампания за повишаване на информираността за аутизма “Освети в синьо”.

За целта знакови световни сгради и обекти като статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, “Емпайър Стейт Билдинг” в Ню Йорк, операта в Сидни, сградата на парламента в Будапеща и много други, грейват в синьо, за да привлекат общественото внимание. В знак на съпричастност и израз на подкрепа към хората с аутизъм, сградата на Община Свищов също бе осветена в синьо на 2 април.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Рекорден брой участници събра конкурсът „Звездици за Лора” в Свищов

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” събра 167 таланти от цяла България. За тринадесети пореден…

Затвори