Share

СУ „Георги Измирлиев” спечели проект за предотвратяване на насилието в училище

вторник, 29 Авг., 2017, 15:05ч.


SU_G_Izmirliev

Проект на стойност 101 450 евро, насочен срещу предотвратяване на насилието в училище спечели СУ „Георги Измирлиев”. Горнооряховското учебно заведение е координатор по проект на „Еразъм +” с партньори от Турция, Испания, Португалия, Полша за период от две години.Темата за ненасилието е актуална в българското училище и екипа, разработил проекта, предвижда различни дейности за справянето с този проблем. Чрез тях, участниците в проекта ще се научат как да разпознават, предотвратяват и реагират адекватно на проявите на насилие и дискриминация; ще научат децата да се справят сами, когато попаднат в такава ситуация, както и останалите да реагират правилно. Екипът ще мотивира децата да заемат активна позиция и ще привлече вниманието на обществеността към проблема с насилието и дискриминацията на децата със СОП.

В рамките на проекта педагозите предвиждат различни дейности. Те ще направят филми за насилието в училище, които ще пресъздават комични ситуации и ще осмиват насилието и насилника. Ще провеждат конкурс и изложба на плакати против насилието във всяко училище-партньор. Предвижда се също децата да пишат поезия, истории по темата, да се изработят брошури, постери, како и да се проведат интервюта със съученици, родители, граждани, представители на Общината. Всички партньори ще участват в изработването на наръчник със съвети „Как да предотвратим насилието над децата със СОП в училище“. Партньорите ще участват и в подготовката на фестивал „Училище без насилие“- поредица от музикални и сценични изяви. Събитието ще се проведе в Испания през март 2019 година. Ще се подготвя месеци напред съвместно с всички партньори. Учителите ще участват в уъркшоп на тема: „Насилието и неговите психологически и социални аспекти“, в Португалия през октомври, 2018 година. Във всяко училище ще бъде експонирана фотоизложба, а учениците ще напишат сценарии за радио или телевизионно шоу за разпространение на дейностите по проекта.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пътят до Преображенския манастир ще е готов до края на седмицата

Пътят до Преображенския манастир ще бъде готов до края на седмицата. Цялостното преасфалтиране на отсечката, свързваща историческата светиня с първокласното…

Затвори