Share

СУ „Г. Измирлиев“ е сред първите 10 училища в престижен международен конкурс

сряда, 19 Дек., 2018, 13:50ч.


adv_modified

През месец октоври 2018 година ученици от гимназиален етап на СУ „Георги Измирлиев“ се включиха в междуучилищното състезание в Consumer Classroom. Изискването беше да се съставят отбори от ученици от различни европейски държави, които заедно изготвят проект по ключова тема, свързана с потреблението.

Партньори на учениците от Гимназията станаха техните приятели от Liceul Technologic „Constantin Bursan“ от гр. Хунедоара, Румъния, като двете училища участваха съвместно в разработването на проект „Върховна училищна екскурзия“.

Целта на проекта е да се създаде видео ръководство, което да предоставя набор от най-добри практики за планиране на бюджет и предлагане на най-добрите опции по отношение на цени и влияние върху околната среда, при резервацията за училищна екскурзия.

В днешно време на тийнейджърите им се налага да боравят с пари по различни причини: такси за мобилни телефони, храна и транспорт при посещаване на училище и разходи за обучение или забавление. Как обаче младите хора планират изразходването и спестяването на парите си?

Учениците от двете училища изработиха общ проект „Adventure time“, които беше публикуван на уеб сайта на Consumer Classroom и беше оценен от жури в състав от 8 европейски експерти в областта на образованието, финансирането и политиката за потребители. Всеки член на журито оценяваше изпратените над 15 800 проекта, въз основа на определени критерии.

Видео ръководството – филм със заглавие „Adventure time“ на учениците на СУ „Георги Измирлиев“ е класирано на осмо място в престижното международно състезание и като награда училището получава сумата от 1000 евро.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
На благотворителен коктейл събраха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров

1100 лв бяха събрани на благотворителен коктейл по случай годишнината от рождението на бележития търновец ген. Сава Муткуров. Средствата ще…

Затвори