Share

Студенти от Дипломатическа академия Виена подкрепиха кандидатурата ни за ЕСК-2019

сряда, 2 апр., 2014, 20:57ч.


DSC_0006

15 студенти от различни европейски страни и САЩ посетиха Велико Търново, срещнаха се със Заместник кмета на общината г-жа Снежана Данева. Мениджъра на екипа, който подготвя кандидатурата за Европейска столица на културата г-н Стефан Ламбърт представи пред младите дипломати качествата и достойнствата, с които Старата столица се надява да спечели най- престижната европейска титла в областта на културата.

Госпожа Данева представи пред студентите града, неговата славна история, изключително богатото му културно – историческо наследство, но и огромният творчески и креативен потенциал на младите хора и творческите общности.

Господин Ламбърт представи кандидатурата и нейните предимства. Той изрази увереността на целият екип, че Велико Търново има реален шанс да спечели авторитетното звание.

Студентите от Дипломатическа академия Виена – най-престижното училище за дипломация в Европа и сред водещите в света проявиха огромен интерес към представянето на кандидатурата и зададоха множество въпроси. Сред тях имаше граждани на градове, които вече са били Европейска столица на културата. Те споделиха своя опит и убеждението си, че проекта е много мощен инструмент за позитивна промяна в имиджа на града, както и предоставящ множество реални възможности за подобряване живота на гражданите.

Младите дипломати сами са избрали България и Старата столица, като място, където лично да видят  как се развиват градовете и какви са техните визии и стратегии за бъдещето, като част от своето обучение. Те изразиха очарованието си от красотата на Велико Търново и изразиха своята подкрепа на кандидатурата на града и региона за Европейска столица на културата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ГЕРБ – Свищов засади цветя на възлови места в града

Нови цветни градинки ще радват свищовлии след пролетна акция на ГЕРБ в дунавския град. 150 млади рози бяха засадени пред...

Затвори