Share

Строителството на улици във Велико Търново продължава и през зимата

четвъртък, 23 Ян., 2020, 16:18ч.


2

И през зимата във Велико Търново продължава изграждането на нови улици в кварталите – позволява го мекото време и положителните температури. Активно се работи в кв. „Картала“, където най-голямата нова отсечка –  североизточната част на ул. „Стоян Михайловски“, вече е дори с първи слой асфалт, след като бе оформено пътното легло. Паралелно с нея се оформя и улица „Васил Априлов“, заедно с връзката между двете. Изгражда се и отводнителна система.

След като двете улици бъдат завършени, работата продължава по отсечките „Камен Зидаров“, „Александър Бурмов“ и „Петко Ю. Тодоров“ – също в кв. „Картала“. Паралелно с тях ще се прави и ул. „Драган Цончев“ в кв. „Зона Б“.

Дейностите включва изграждане на пътни платна и тротоари, асфалтиране, отводняване, оформяне на джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, монтиране на улично осветление. Финансирането за проекта на Община Велико Търново бе осигурено от правителството.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ремонтиран е покривът над АГО в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, обновено е и отделението

Приключи ремонтът на покрива над гинекологичното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Това е първият етап от...

Затвори