Share

Стоян Манчев ще се бори за повече подкрепа за българските производители и прозрачни обществени поръчки

сряда, 8 Мар., 2017, 15:35ч.


12

Стоян Манчев е кандидат за народен представител под номер 12 в листата на коалиция „БСП за България” в 4 МИР Велико Търново. Той е представител на коалиционния партньор – БЗНС „Александър Стамболийски”. Близо десет години Стоян се занимава с производство на декоративни храсти и дървета. Всяка година разширява площта на своя разсадник и се стреми да модернизира базата си. Семеен е, с едно дете – дъщеря на година и половина. Магистър е по специалност „Управление на туризма“. Решава да се занимава със собствен бизнес, след като се връща от студентска бригада в Америка. Престоят в страната на неограничените възможности променя светогледа му и го вдъхновява да създаде нещо свое. Работата на полето не го плаши, защото от малък е свикнал да помага на семейството си с отглеждане на зеленчуци и грижи за животни. Днес разсадникът се е превърнал в семеен бизнес, с който са заети най – близките хора на Стоян.

Работният ден на младия бизнесмен започва щом изгрее слънцето и продължава до късно вечер. Стоян приема своята работа като изкуство, което радва и успокоява хората, освен това обогатява заобикалящата ни среда. Земеделският производител признава, че да правиш бизнес в България е трудна работа. През годините се е сблъсквал с множество перипетии. Според него държавата трябва да полага повече усилия в подпомагането на българските производители, не само финансово, а и чрез скъсяване на разстоянието между производители и клиенти. В тази връзка в платформата на БСП са заложени различни механизми за стимулиране на българското производство. Това би било полезно не само за производителите, а и за всички потребители. „Няма българин, който да иска да яде гръцки, холандски или турски домати, но когато в магазините има само такива – нямаме избор.

Българските производители са притиснати в ъгъла, продават на безценица, а докато продуктът стигне до магазините е поскъпнал – двойно, тройно, може и повече”, разсъждава Стоян. Малкият и среден бизнес трябва да са на фокус в държавната политика, защото допринасят за икономическата стабилност на страната и осигуряват работни места. Това са все неща, които могат да бъдат променени, стига да ни „стиска“ да се противопоставим на статуквото, да кажем ясно какви са ни проблемите и как можем да се справим с тях, категоричен е Стоян Манчев.

„България може да се стабилизира само и единствено чрез работещи институции, печеливш бизнес и справяне с корупцията от най – нисшите до най – висшите нива в държавата. Наложително е процедурите по обществени поръчки да стават открити и по ясно определени правила. Бизнесът също трябва да работи, спазвайки законите в страната и всички фирми да са равнопоставени. Не както сега за едни има правила, за други не. Естествено, промени са необходими във всички сфери на обществения живот. И аз, като всички вас, ежедневно се сблъсквам с недъзите на образованието, здравеопазването и съдебната система. Вярвам обаче, че от нас зависи да променим тази държава. В платформата на БСП аз виждам възможност това да се случи“, споделя Стоян.

„Много са българите, които след студентска бригада остават в Америка. Аз избрах да се върна, защото вярвам, че от нас зависи да променим ситуацията, в която живеем. Първо всеки сам за себе си, в собствената си „къщичка”, а след това заедно в държавата. Радвам се че останах тук и ще се боря родителите и децата ни да живеят по – добре. За целта се нуждая от вашата подкрепа“!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Корнелия Нинова идва във В. Търново в събота

Предизборният щаб, водачът на листата в 4 МИР Велико Търново Весела Лечева и кандидатите за народни представители на коалиция „БСП…

Затвори