Share

Стотния рожден ден на баба Иванка от Козаревец уважи лясковският кмет

вторник, 3 Юли, 2018, 14:03ч.


IMG_4624IMG_4665 IMG_4668IMG_4628 IMG_4633 IMG_4647

С подаръци, торта, поздравления и цветя зарадваха възрастна жена лясковският кмет д-р Гецова и управникът на Козаревец Красимира Колева. Двете кметици посетиха на стотния й рожден ден баба Иванка Сахатчиева.

Столетницата от лясковското село получи специално внимание за три цифрения си юбилей и бе зарадвана от голямата задружна фамилия – дъщеря, снаха, внуци, правнуци и праправнуци, които бяха организирали пищен и весел празник. Много гости – роднини, приятели и съседи, се събраха в дома й в Козаревец, за да я поздравят в този важен ден. Кметът на Лясковец д-р Гецова донесе подарък и поздравителен адрес и пожела спокойни старини, топлина и семейна обич на възрастната жена.

Торта й поднесе козаревската кметица, която имаше и свещичка с цифра 100, а многолюдното семейство и най-малките членове, помогнаха на баба си да духне свещичките.

Иванка Иванова Сахатчиева е родена на 3 юли 1918 година в гр. Бяла черква. Свързва живота си с Димитър Григоров Сахатчиев през 1955 година в гр. Дряново. Отглеждат с много любов две прекрасни деца – син Григор и дъщеря си Пенка Стамова. Заедно със съпруга си Иванка Сахатчиева работи и живее на жп. гара Козаревец – от 1962 година до пенсионирането си. Работила е и в консервната фабрика в Джулюница и на много други места в Горна Оряховица. Скромна и отдадена на труд през целия си живот, днес възрастната жена прекарва спокойно старините си, заедно със своето голямо семейство. Баба Иванка има четирима внуци – от сина й са Димитър Сахатчиев и Ваня Погосян, а от дъщеря си има две внучки – Теодора Стамова и Стела Стамова. Има и шестима правнуци. В Козаревец баба Иванка е под грижите на своите деца и е много щастлива и добре обгрижвана. Винаги е усмихната и позитивна, а към доброто настроение прибавя и още нещо – голяма чаша сутрешно кафе, което е част от рецептата за дълголетие.

В празничния ден гостите и задружната фамилия на баба Иванка я поздравиха с юбилея, пожелаха й още много дни щастлив живот и се снимаха с нея, за да запечатат този важен момент, който не всеки има късмет да дочака.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Отмениха концерта “Класика и Джаз”

Концертът "Класика и Джаз" на 6 юли във Велико Търново отпада поради риск от валежи. През есента ще бъде обявен…

Затвори