Share

Стотици деца запалиха коледните светлини във Велико Търново

сряда, 5 Дек., 2018, 09:27ч.


K1 (4)

С много празнично настроение стотици деца от Велико Търново, заедно с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата на белобрадия старец включиха коледната украса на Старата столица. Над 1200 коледни светлини и близо 200 фигури обагриха града, а в един миг светнаха елхата пред общината и украсените иглолистни дървета до паметника „Майка България“.

За доброто настроение на малчуганите, техните родители и близки се погрижиха актьорите от куклен театър „ВЕСЕЛ“, които представиха спектакъла „Коледата е възможна“. Финал на празника бяха ефектните фойерверки, които озариха нощното небе над Велико Търново.

K2 (2)

Малки и големи бяха поздравени от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.
С чудесните си изпълнения младите таланти от оркестъра на СУ „Емилиян Станев“ и студио „Румина“ зарадваха посетителите на Коледния базар в парк „Марно поле“.

През настоящата година празничната украса на града е обновена с нови светещи фигури. Коледните светлини са монтирани както в центъра на Велико Търново, така също по основните булеварди и в кварталите.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Посетители от великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП)

Част от групата са и ученици, преминали за пореден по стъпките на Ботевата чета Посетители от Великотърновска област са в…

Затвори