Share

Стартираха първите дейности по проекта „Да успеем всички заедно“

петък, 9 юни, 2017, 13:20ч.


1

 Ученици от двете свищовски училища СУ “Цветан Радославов” и ОУ “Филип Сакелариевич”, заедно с учители и медицински персонал се включиха в първоначалните дейности по проекта “Да успеем всички заедно”, като се отправиха на три обучителни пътувания и едно зелено училище. Децата от трите клуба ще могат да се запознаят с историческите забележителности на град Велико Търново и Арбанаси, а пет незабравими дни сред чистия планински въздух на тетевенска Рибарица ще прекарат 80 деца от VII, VIII и XII на зелено училище. Проекта е двугодишен и са заложени общо 59 посещения, които целят да повишат образователните резултати на учениците, социалната интеграция и приобщаване на родителите.

На тридневно посещение ще бъдат изпратени две групи на фолкорния фестивал в Арбанаси и на празника на етносите в град Айтос. Следващите две години предстоят културни и образователни мероприятия, които отговарят на целите на проекта и стимулират толерантност между децата.

Проектът да успеем всички заедно е на стойност 763 734.52 лв. и предвижда работа за интеграцията на 531 деца и приблизително същия брой родители. Целта на дейността е да се засили мотивацията на учениците на възраст от 7 до 19 години и техните родителите за участие в образователния процес. За целите на дейността ще се заемат психолози, социални работници и медиатори, които ще работят с децата и семействата.

Директорите на двете училища благодариха за възможността, която се предоставя на учениците, които ще могат да опознаят забележителностите на страната и за новите знания, които ще придобият в училищните дейности. Това ще помогне за обогатяване на културата на децата, приобщаването към социалните норми и образователния процес.

Проектът за инициативата е реализиран от Община Свищов.

 

Галина Георгиeва

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“ГудМилс България” с награда за първо място

 “ГудМилс България” ЕООД се класира на първо място в националния конкурс “Най-зелените компании в България”, организиран от b2b Media в…

Затвори