Share

Стартира основният ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“

четвъртък, 17 авг., 2017, 16:47ч.


_DSC1442

Стартира основният и дългоочакван ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Реконструкцията е финансирана от Министерството на младежта и спорта и е резултат от конструктивни разговори, проведени между кмета на старопрестолния град Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев. Още през пролетта министър Кралев пое ангажимент за осигуряването на средствата, а спазеното обещание е поредната добра новина за великотърновци, както и още едно обещание, поето и изпълнено от кмета Даниел Панов и екипа му.

Изпълнител на дейностите е фирма „ХИТ“ ООД, която спечели обявената от Министерството на младежта и спорта обществена поръчка за основен ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“. По-рано днес представители на държавната институция, на изпълнителя и на Община Велико Търново подписаха протокол за разкриване на строителна площадка.

Проектът предвижда използване на съществуващи кабелни трасета, като компрометираните захранващи кабели ще бъдат шунтирани. Всички останали ел-елементи и разпределителни табла по съществуващите мачти  ще бъдат демонтирани. Новите мачтови прожектори ще бъдат захранвани само с нови кабели от дроселните табла.

_DSC1446

Предвижда се цялостно почистване на корозирало покритие на мачтите и нанасяне на два слоя нова боя. Състоянието на стълбовете е добро, няма констатирани дефекти по метала и по връзките между отделните конструктивни елементи.

Новите 168 прожектора ще осигурят изискваните 1200 lux вертикална осветеност от Наредбата за национално клубно лицензиране на БФС. На всяка мачта ще има по 42 прожектора, които ще бъдат захранени симетрично от две различни трафо-машини.

Очакванията са, че прожекторите ще заработят до края на септември.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започва ремонтът на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени

Започва ремонтът на учебната сграда и работилницата на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Договорът за инженеринг,...

Затвори