Share

Сребърната медалистка от националния кулинарен конкурс на БХРА Василена Димитрова получи почетен знак и грамота от кмета на Свищов

вторник, 9 Окт., 2018, 17:24ч.


1

Възпитаничката на СПГ “Алеко Константинов” Василена Димитрова, която спечели сребърен медал в националния конкурс „Най-добър млад готвач на БХРА /Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация/ за 2018” бе специален гост на кмета на Свищов. По покана на  Генчо Генчев младото момиче и нейният ръководител г-жа Лиляна Димитрова посетиха кабинета на градоначалника, където в присъствието на зам.-кмета Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева бяха поздравени за отличното представяне в националния конкурс.

„Благодаря ти най-напред, че избра да останеш в Свищов и тук да завършиш своето средно образование. С предизвикателството, пред което твоите ръководители те изправиха, ти доказа, че училището подготвя кадри на изключително високо ниво. С твоето отличие, ти ни правиш горди – на първо място своя учител и твоето училище, а след това и всички нас. Твоят успех няма как да остане незабелязан, защото ние се радваме на успеха на всеки един ученик от нашата община.“ – с тези думи кметът Генчев се обърна към сребърната медалистка. Той допълни още, че през последните три години, под ръководството на ресорния зам.-кмет Анелия Димитрова, в община Свищов се направи много за въвеждането на дуалното обучение, което е една иновативна практика в образованието. В този смисъл СПГ „Алеко Константинов“ се утвърди като едно от водещите училища за професионално обучение и през последните години се наложи като авторитетно училище, с високо качество на образование. Кметът на Свищов не пропусна да подчертае, че най-важното е умението на учителите да „запалят“ децата да се развиват и надграждат в професионалните направления, които са избрали. По този повод той благодари лично и на г-жа Лиляна Димитрова за ползотворната ѝ работата с Василена.

След като поздрави Василена Димитрова с високото отличие, кметът ѝ поднесе почетна грамота и знакът на Свищов с пожеланието да продължава напред, да не се отказва никога и да гони смело върха.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ участват в програма „Практични финанси“

От началото на месец октомври учениците от Х „А“ клас - профил „Технологичен - предприемачество и бизнес“ на СУ „Вичо…

Затвори