Share

СПГ „Алеко Константинов“ с награда от V-та Национална конференция „Достъп до добра храна”

вторник, 30 Окт., 2018, 13:21ч.


1

Конференция в Интер Експо Център в София бе кулминация и завършек на дейностите, проведени в Националната седмица на достъпа до добра храна. Участници в нея бяха експерти по здравословно хранене, шеф Ради Стамболов – най-добрия шоколатиер в страната, шеф Цветомир Николов – главен готвач в един от елитните софийски ресторанти Niko’las, производители на екологични чисти храни, ученици от цяла България, директори на детски градини и преподаватели. Цел на конференцията беше да бъдат представени добри практики в сферата на здравословното хранене, с помощта на които да се справим с проблемите на затлъстяването и наднорменото тегло. Представителите на училищата и детските градини споделиха за дейностите, извършени от тях в Националната седмица за достъп до добра храна.

Заедно с моите съученици от 10б и 11б клас, обучаващи се в професиите „Готвач” и „Ресторантьор” подготвихме презентация, с която представихме съвместната ни инициатива с ДГ „Радост“ – една вълнуваща среща с малчуганите от група „Палавници“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“. Срещата с тях беше истинско удоволствие. Ние им разказахме за добрите и полезни храни и заедно приготвихме здравословни зеленчукови сандвичи с пълнозърнест хляб, плодови шишчета от есенни плодове и плодова салата, овкусена с мед.

Нашата съвместна инициатива ни класира в категория „Училищни форуми”. Награда бе пълна кошница със здравословни лакомства на български производители. Благодарим на децата и техните учителки – г-жа Мария Кушлова и г-жа Таня Сийкова за топлото посрещане и за приятните преживявания. Надяваме се на бъдещи съвместни инициативи.

Василена Димитрова, ученичка от 11б клас

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Две ученички от ПГЛПИ „Атанас Буров“ управляваха за ден Община Горна Оряховица

Николет Александрова и Симона Москова от ПГЛПИ „Атанас Буров“ управляваха за ден Община Горна Оряховица. Двете момичета седнаха в столовете…

Затвори