Share

Специалисти от Дневния център за деца с увреждания в Свищов провеждат обучение на педагози от общинските детски градини

сряда, 20 февр., 2019, 14:34ч.


dav

В Свищов стартираха обучения на педагозите от всички детски градини на територията на Общината, а темите за обучение са фокусирани върху детското развитие. Обучението се провежда по инициатива на специалистите на ДЦДУ – гр. Свищов и със съдействието на зам.-кмета Анелия Димитрова, и началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева, които лично се ангажираха с организацията за провеждане на обучителните модули.

Модулите са общо шест и ще бъдат проведени от специалисти от Дневния център за деца с увреждания в три последователни срещи с педагозите. Във всяка от срещите обучителите представят техники, знания и опит в областта на ранното детство, предучилищната подготовка и обучение на деца до 6-годишна възраст. Водещи на обучението от ДЦДУ са Маруся Тасева – психолог и Теменужка Тодорова – директор на Дневния център, които споделят с педагозите опита си за приобщаване на деца със специални потребности, натрупан през последните 10 години.

„Аз лично си спомням колко трудно беше на самите нас преди 10 години, когато тръгвахме по този път, да намерим правилния начин, да намерим правилния подход към децата и да намерим най-точните методи, които да ни дадат възможност да сме полезни за тях. Тогава, голяма подкрепа ни оказаха нашите приятели от фондация „Карин дом“, затова и нашето предложение към педагогическия и непедагогическия персонал в детските градини в община Свищов беше доброволно и безвъзмездно да споделим това, което сме натрупали през годините като знания и опит.“, сподели Теменужка Тодорова.

„Нашата крайна цел е децата да се чувстват приети и добре там, където е тяхното естествено място – в градината и училището. Когато видим едно прието дете, когато видим група в градина или клас в училище, които успяват да развиват уменията на децата, тогава означава, че сме си свършили работата.“, допълни още тя.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
1,3 млн. лв. са средствата за спорт през 2019 г. в Община Г. Оряховица

1,3 лв. са средствата в бюджета на Община Горна Оряховица за 2019 г., за развитие на спорта. Малко над 1...

Затвори