Share

След 20 години: Ново кино отваря врати днес в Горна Оряховица

петък, 17 Мар., 2017, 06:00ч.


20151023132211_72627

След почти 20-годишно отсъствие в Горна Оряховица отново ще има кино, информират от пресслужбата на Общината. Киносалонът ще отвори врати днес (17 март), като прожекциите ще започват по предварително зададена програма. Тя ще се актуализира ежеседмично.

Новото кино се намира в Младежкия дом на железничарския град. То е разположено на първия етаж. От Община Горна Оряховица уточняват, че помещението е ремонтирано и оборудвано от “Латона Синема”. Залата е с капацитет от 50 места. Но предвидена възможност и за допълнително поставяне на столове, при голям зрителски интерес към определена прожекция. Киносалонът е оборудван с на–модерната 3D техника. В програмата на “Латона Синема” за Горна Оряховица ще бъдат залагани актуалните филмови заглавия, които се прожектират в цялата страна. Българското кино също ще има значително присъствие в програмата.

Цените на билетите ще бъдат публикувани срещу всеки филм на програмата. За групови посещения е предвидена отстъпка, а заявка се прави предварително по телефона, който също е изписан на програмата. Организираните групи ще могат да ползват и оборотни 3D очила и няма да заплащат допълнително за тях. От фирмата уточняват, че на дневните прожекции ще се допускат деца без придружител, но те трябва да са на възраст над 8 години.

Официалното откриване на новата кинозала е планирано до края на месец март.

Организаторите имат амбицията веднъж годишно да се организира кинофестивал, в програмата на който ще бъдат включени и български филми и гостуване на родни актьори и режисьори.

Така жителите на втория по големина град във Великотърновска област отново ще имат възможност да гледат най-новите и касови филми от България и света. До момента компанията има свои киносалони в градовете Шумен, Силистра, Разград, Казанлък, Попово и Исперих. След официалното откриване в Горна Оряховица, такова предстои в Нови пазар.

Стефан НАНКИНОВ, снимки Пресцентър на Община Горна Оряховица

17240538_396430547399733_8271191860868085563_o

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Стоян Манчев, “БСП за България”: „Хората ни вярват, че можем да постигнем промяна, наша отговорност е да не ги предаваме”

В хода на предизборната кампания земеделският производител Стоян Манчев се среща с много хора, които споделиха с него, както проблемите…

Затвори