Share

Шест великотърновски училища ще правят изследователски центрове и лаборатории

вторник, 21 Юли, 2020, 16:50ч.


veliko

Шест училища от Велико Търново ще създадат изследователски центрове, кабинети за професионална подготовка и специализирани лаборатории. Основната част от финансирането ще е безвъзмездно, след като проектите на учебните институции са одобрени в първия етап от Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

С нови зали, центрове и кабинети ще разполагат Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов“, Средно училище „Владимир Комаров“ и основните училища „Петко Р. Славейков“ и „Бачо Киро“. Проектите са за иновации, опазване на околната среда, както и изграждане на съвременни мултифункционални центрове за професионална подготовка, оборудвания с необходимия хардуер и софтуер според спецификата на профила на всяко училище.

Програмата STEM има за цел да повиши интереса  на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на специализирани училищни центрове със съвременни иновативни кабинети. Абревиатурата STEM събира първите  букви на Science (наука), Technology (технология), Engineering (инженерство) и Math (математика). Фокусът е поставен върху интегрирането обучение по четирите направления.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Още 5 души с коронавирус приети в болницата

Още пет души, диагностицирани с коронавирус, бяха приети в болница. Така хоспитализираните във Великотърновска област от 16 вчера, днес станаха…

Затвори