Share

Село Янтра отново посреща гости за Общинския фолклорен празник „От извора”

сряда, 28 юни, 2017, 14:01ч.


DSC_0021

Над 330 участници от 40 самодейни колектива и индивидуални изпълнители ще вземат участие в ХI Общински празник на групите за изворен фолклор „От извора”, чийто домакин на 1 юли (събота) ще бъде Янтра. Организатори на празника са Община Горна Оряховица, кметство Янтра и НЧ „Пробуда-1922” в селото. Целта на организаторите е да се съхранят, популяризират и развиват автентичните български традиции и изворен фолклор от региона, както и българските традиционни народни изкуства.

Празникът ще започне от 10,00ч. на открита сцена пред читалището в селото. В концертната програма ще вземат участие самодейни състави от общините Горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново, Полски Тръмбеш, Павликени, Сухиндол, Русе и др.

Специалната атракция и тази година ще бъдат рокерите от Мото клуб „Архангелите” в Горна Оряховица, които ще пристигнат на събора в колоритни шествие, за да поздравят участниците.

Най-малкият участник в празника е 9-годишният Тодор Стоименов от Сухиндол, а най-възрастната участничка е Пенка Цанева, на 86 г. от с. Добри дял, община Лясковец.

Празникът няма конкурсен характер. Всеки състав и индивидуален изпълнител ще получат грамота за участие.

Гостите на празника освен да послушат хубави народни песни, ще имат възможността да опитат и от традиционната янтренска бобена чорба.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Състезатели от 14 клуба идват за Държавното първенство по акробатика в Г. Оряховица

Състезатели от 14 клуба от цялата страна ще вземат участие в Държавното първенство по акробатика, което ще се проведе на…

Затвори