Share

Седмицата на пожарна безопасност бе тържествено открита в Свищов

вторник, 13 Сеп., 2016, 11:37ч.


3

 

Професионалният празник на огнеборците започна с химна на Република България, след което отец Христо с водосвет и молебен за здраве благослови всички присъстващи. Кметът на Общината Генчо Генчев прочете поздравителен адрес, с който изрази своята признателност и възхищение към благородния и нелек труд на пожарникарите. Специален поздрав поднесоха и децата от ДГ „Чиполино”, които със своите песни и танци накараха всички да се усмихнат. Директорът на ЦОП Ася Михайлова поднесе специален подарък на началника на РСПБЗН Свищов гл.инспектор инж. Светлин Михайлов. Колажът със снимки от общи мероприятия и образователни инициативи трогна служителите на пожарната, и те благодариха на децата и служителите на ЦОП. На празника присъстваха народният представител Евгени Стоев, председателят но ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова, Росен Маринов – директор Дирекция „Култура и културно наследство”, директорът на СУ „Д.Благоев” Цветанка Кирова, директорът на ПБЗН Велико Търново – комисар инж. Красимир Кръстев, както и началниците на районните служби от Полски Тръмбеш и Павликени гл.инспектор Илиян Илиев и гл.инспектор Ваньо Джамбазов. Техни колеги от Великобритания и Румъния, също бяха сред специалните гости. Представителят на румънската делегация полк. Карчунеску поднесе своето приветствие към колегите си на български език, което впечатли всички. Особено вълнение изпита почетният гражданин инж. Стефан Димитров, който беше началник противопожарна служба Свищов през периода 1989 – 30.01.2016 година.

След официалното откриване на „Седмицата на пожарна безопасност” и заключителните думи на началника на РСПБЗН Свищов гл.инспектор инж. Светлин Михайлов, присъстващите бяха поканени да вземат участие в демонстрациите и да се разходят в сградата на Пожарната. По този начин всички желаещи успяха да се запознаят отблизо с работата на пожарникарите.  Децата под формата на забавни игри влязоха в ролята на пожарникари, а огнеборците с радост им съдействаха и ги насочваха.

img_20160912_111932

„Седмицата на пожарна безопасност” ще продължи в периода от 12 до 18 септември, като всеки ден от 10.30 до 12 часа вратите на Районната служба в Свищов ще бъдат отворени за посетители и срещи с граждани. РСПБЗН Свищов е сред най-добре оборудваните противопожарни служби в страната, а служителите и провеждат системно множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението, като голяма част от тях са насочени към децата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Наградиха победителите в конкурса „Рисуване със светлина”

  Народният представител от ГЕРБ Евгени Стоев и председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов наградиха победителите в…

Затвори