Share

Седемнадесет учители от четири страни гостуваха на Община Свищов

петък, 17 Мар., 2017, 16:24ч.


IMG_20170317_113131

Педагозите работят съвместно със СУ „Николай Катранов“ по проект „Под едно и също небе“

Председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов и секретарят на Общината Любомира Петрова бяха любезни домакини на чуждестранните гости. Г-жа Петрова приветства всички с добре дошли и изрази радостта си от културния и образователен обмен между всичките пет страни – Уелс, Испания, Италия, Турция и България. Тя поздрави гостите от името на кмета Генчев и пожела ползотворна работа на всички участници по проекта.

IMG_20170317_113016

Д-р Кристиян Кирилов се обърна към гостите със следните думи: „Вярвам, че престоят ви в България, в Свищов и в училище СУ „Николай Катранов“ ще бъде едно приятно изживяване, изпълнено с много емоции. Ще усетите българското гостоприемство, любознателността и ентусиазма на нашите ученици и учители. Подкрепям и се гордея с нашите училища, които развиват тези проекти насочени към обмяна на идеи, популяризиране на традиции, забележителности и история… Свищов е град с богата история и голям принос в развитието на културата и образованието в България. Сигурен съм, че тук ще преживеете незабравими моменти, ще се радвате на ползотворна работа и много нови приятелства!“ – с тези думи председателят на ОбС – Свищов приветства скъпите гости и изрази увереност в полезността на тези срещи, които помагат на учениците да разберат, че Европа не е само географско понятие. Да бъдеш гражданин на променяща се Европа днес означава да си толерантен, да пазиш националното си съзнание, но и да уважаваш и зачиташ чуждите културни традиции.

IMG_20170317_113859

Срещата завърши с размяна на подаръци и обща снимка пред административната сграда на Общината, като мил спомен от гостуването на учителите в Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Свищовското съкровище придобива все по-голяма популярност

Предстои представянето му и в старата столица на Норвегия Изложбата, която се откри на 14 март във Виена, е част…

Затвори