Share

Седем души са под домашна карантина в община Сухиндол

сряда, 25 Мар., 2020, 18:52ч.


DSC04971
Седем души са поставени под домашна карантина в община Сухиндол във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса. Хората са здрави, нямат никакви симптоми на болестта, но са под карантина, тъй като са се върнали от различни европейски страни.

По време на днешното заседание на Кризисния щаб стана ясно, че продължава дезинфекцирането на улици, тревни площи и паркове на територията на общината. Към момента всички служители на администрацията имат осигурени защитни маски, ръкавици и дезинфектанти.

Кметът инж. Пламен Чернев поясни, че ситуацията е нова за всички в цялата страна, затова Кризисните щабове се учат в движение. Той призова да се следи стриктно за спазването на всички изисквания, като подчерта, че според закона наказанията за нарушителите на карантината предвиждат затвор до 3 години и глоба в размер до 50 000 лв.

Подсигурени са и работещите в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Горско Косово. Предстои медицинските служители там да заработят на две групи, като по този начин ще бъде избегнат контакт между тях. Ще бъде доставен и дизелов агрегат, който да осигури електричество при необходимост. В Дома към момента има достатъчно хранителни продукти и медикаменти.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Медиатори тръгнаха из ромската общност в Павликенско

Образователните медиатори започват сред ромската общност разясняване на мерките за предпазване от коронавирус. Трима души работят по проекта „Социално-икономическа и…

Затвори