Share

Състоя се втора дискусия за обсъждане на Общински план за развитие на В. Търново

понеделник, 31 Мар., 2014, 18:37ч.


DSC_0028

Днес в Общината се състоя Втори дискусионен форум, посветен на общинския план за развитие на Велико Търново.

Авторите на проекта представиха своята разработка пред кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, председателят на Великотърновски общински съвет Николай Ашиков, заместник-кмета Снежана Данева, общински съветници, директори на дирекция в общинска администрация, както и представители на културни институции и представители на неправителствени организации.

Архитект Белин Моллов – ръководител на фирмата, разработваща проекта : „Общинският план за развитие е най-важният общински документ и инструмент за управление. Той е важна част от стратегическото планиране за развитие на общината. Направен е подробен анализ, както на състоянието, както и на тенденциите в развитието на общността и общината. На базата на анализ и направени множество анкети са направени стратегически предложения в ключовите области, които отразяват немеренията на общността“.

„Изявено културно наследство, туризъм, образование, наука, жизнена среда и качествени услуги, шансове и възможности за развитието на населените места, местен бизнес – малки и средни предприятия“- това е формулировката на стратегическата визия за развитието на Община Велико Търново. Стратегическото място, което общината заема в България и Югоизточна Европа са водещи при формиране на визията за развитието на общината до 2020 г.

Специално място в документа е обърнато на населените места в рамките на общината. Направено е проучване за основните проблеми и се търсят източници за инвестиции в обезпечаване на необходимата инфраструктура, достъпност, достъп до интернет, подпомагане и на най- малката местна инициатива, подобряване на здравните услуги.

До 15 април ще бъдат отразени всички направени в администрацията предложения, препоръки и коментари по отношение на изготвяният общински план за развитие.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Включете се в инициативата „Велико Търново 2019“!

Кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019 е обща кауза, която има нужда от творческия заряд и…

Затвори