Share

Състезатели от 4 държави идват в Горна Оряховица за Международния турнир по борба „Никола Петров”

събота, 7 Дек., 2019, 14:40ч.


Afich_Nikola_Petrov_Turnir_13_14_2019_modified

Близо 180 състезатели от 4 държави ще се включат в Международния турнир по борба „Никола Петров“. Състезанието, чийто домакин е Горна Оряховица е посветено на 146-годишнината от рождението на първия българин световен шампион. Турнирът ще се проведе в навечерието на рождения ден на Никола Петров – 19 декември и за втора поредна година ще има международно участие. Към отборите от Румъния и Северна Македония, които участваха и миналата година, се присъединяват два турски отбора от Люлебургаз и Одрин. Очакват се и 30-35 български клуба, като общият брой на състезателите ще бъде около 170-180.Турнирът е за млади състезатели, родени 2007 – 2009 г. Започва на 13 декември с кантар в 18.00 часа.

Началото на схватките е от 9.00 часа на 14 декември. Официалното откриване е в 11.00 часа, а веднага след това турнирът продължава с репешажи и финални схватки. За победителите ще има купи, медали и тениски от Клуба по борба. Ще бъдат връчени също така купи за най-техничен и най-резултатен състезатели, а най-добрият борец на турнира ще получи и най-голямото отличие – приза „Никола Петров”. Миналата година призът остана в Горна Оряховица. Спечели го Мартин Милев, а купите за най-техничен и най-резултатен борец заминаха за Румъния и Македония.

Освен на годишнината от рождението на Никола Петров, турнирът е посветен и 46 г. от откриването на спортната зала, която носи неговото име. Организира се от Клуба по борба „Локомотив, Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пореден тир катастрофира на Присовските завои!

Затруднено е движението по пътя В. Търново - Гурково в района на Присовски завои. Турски товарен автомобил е самокатастрофирал. Сигнал...

Затвори