Share

Със 160 тона смес против лед третираха великотърновските улици

вторник, 27 Февр., 2018, 16:51ч.


5

Със 160 тона смес против лед третираха улиците във Велико Търново през последните 24 часа. Още в 5,30 ч. тази сутрин първостепенната пътна мрежа и маршрутите на градския транспорт бяха почистени, въпреки продължаващия към този момент снеговалеж. От първите курсове автобусните линии се движеха без проблеми и по разписание.

Снощи и рано сутринта кметът на старата столица Даниел Панов обходи всички района на града. Той лично координираше дейностите на снегопочистващата фирма.

20 машини работят по улиците на Велико Търново. Продължава обработката на пътната мрежа срещу заледявания както със смес от сол и пясък, така и с химически препарати.

Снегорините и останалата техника вече са пренасочени по второстепенните улици в кварталите – те също са проходими при зимни условия. Община Велико Търново апелира към хората да паркират автомобилите си по начин, по който да не затрудняват снегопочистването.

Близо 70 служители на ОП „Зелени системи“ продължават да работят по тротоарите, стълбищата и обществените пространства. Осигурен е нормален достъп до училища, детски градини, центрове за здравни и социални услуги и др.

Нормална е обстановката и на територията на общината – няма населени места, до които достъпът да е затруднен. Не са регистрирани и проблеми с водоподаването и електрозахранването, съобщиха от Община Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
и 2 март ще бъдат неучебни дни и за училищата в Горна Оряховица

Със заповед на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, 1 и 2 март са обявени за неучебни дни…

Затвори