Share

С тържествен ритуал и фолклорен концерт горнооряховчани ще честват Националния празник

понеделник, 26 Февр., 2018, 18:04ч.


sn_arhiv

С тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник – 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Слово по повод 140 години от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, които заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.

В деня на Националния празник – 3 март входът за всички посетители на Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде безплатен. Работното време на музея ще бъде от 10.00 до 16.00 часа. Посетителите ще могат да се снимат с Горнооряховското бойно знаме, ушито за горнооряховските въстаници през 1876 г. от Елена Грънчарова, Вангели Шопова и Зойка Обрешкова. То е единственото българско знаме на служба в Руско-турската война 1877-1878 г.

Чествания по повод 140 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива на „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ „Пробуждане с хоро“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Вторник и сряда – неучебни дни в община Свищов

Със заповед № 185 РД-01-03/ 26.02.2018 г, кметът на община Свищов Генчо Генчев определи 27 и 28 февруари за неучебни…

Затвори