Share

С тържествен ритуал и фолклорен концерт горнооряховчани ще честват Националния празник – 3 март

вторник, 26 Февр., 2019, 20:56ч.


3_mart

С тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник – 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Слово по повод 141 години от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителката Ивелина Колева, която заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.

Заради честването на 3 март (неделя) се налага временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 10.45 ч. до приключване на мероприятието (около 13.00 ч.) затворени за движение ще бъдат участъкът от кръстовището на ул. „Георги Измирлиев“ с ул. „Цар Освободител“ до НЧ „Напредък – 1869“; кръстовището на ул. „Иван Вазов“ с ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Янко Боянов“ и кръстовището на ул. „Елена Грънчарова“ с ул. „Св. Княз Борис І“. Движението ще бъде отбито по обходен маршрут, включващ ул. „19-ти февруари“.

Чествания по повод 141 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Демонстрация на електрически автомобили ще се състои във Велико Търново

Демонстрация на електрически автомобили ще се състои във Велико Търново на 27 и 28 февруари. Инициативата е на компанията „Кауфланд…

Затвори