Share

С празнична света литургия отбелязаха Илинден в Сухиндол

неделя, 2 Авг., 2020, 15:47ч.


IMG-baeaf3ccd86393da18e320765e1cc797-V
Големият български празник Илинден беше отбелязан в Сухиндол с празнична света литургия. На службата присъства и кметът инж. Пламен Чернев, който запали свещичка за здраве и просперитет на цялата община. В храма „Св. св. Петър и Павел“ на поклонение пристигнаха десетки миряни, които спазиха стриктно мерките за безопасност.

Тази година празненствата по случай празника бяха отменени заради ситуацията с COVID 19. Решението беше взето във връзка с епидемичната обстановка, борбата срещу разпространението на болестта и в изпълнение на препоръките от Министерство на здравеопазването за ограничаване на масовите мероприятия.

В българския народен календар Илинден е най-обичаният летен празник по време на жътва и вършитба. На този ден възрастните разказват приказки и пеят песни за Свети Пророк Илия, който кара огнена колесница с шест коня по небето и измолва от Бога за тях здраве и благополучие, хубаво време и плодородие.

„За мен е удоволствие да поздравя всички земеделски производители от нашата община и да им пожелая, въпреки трудностите, да бъдат все така грижовни стопани на най-голямото богатство на нашата община – земята. Нека светият пророк Илия, повелител на небето и небесните стихии и пазител на хората от бедствия, ви дари със здраве  и сили, с повече вяра и упоритост да преодолеем трудностите в живота. Честит празник“, обърна се към жителите на общината инж. Пламен Чернев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започнаха летни ремонти на общински обекти в селищата на община Горна Оряховица

Започнаха летните ремонти на общински обекти в селищата на община Горна Оряховица. Средствата за тях са в размер на близо…

Затвори