Share

С празничен благослов започна Денят на град Павликени

петък, 29 юни, 2018, 15:44ч.


DSC_0072

С празничен благослов започнаха тържествата по повод 75 години от обявяването на Павликени за град. В храма „Рождество на Пресветая Богородица” тази сутрин за светата литургия се събраха официални лица и граждани.

По-късно кметът инж. Емануил Манолов и председателят на Общински съвет Павликени Ваня Антонова поднесоха цветя пред паметника на Св. Петър и Павел.

От 9:00 ч. на игрището по футбол срещу градския стадион започна турнир по футбол на малки вратички за деца под егидата на кмета на Община Павликени. Участват 4 отбора – от Павликени, Горна Оряховица, Левски и с. Извор.

В 17:30 ч. започва тържествената сесия на Общински съвет Павликени. В 18:20 ч. пред сградата на Община Павликени ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Павликени от Националната гвардейска част. Празничната програма пред сградата включва още концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и изпълнения на Детска група при СУ „Бачо Киро” гр. Павликени и танцов състав „Люти чушки” гр. Павликени.

Церемония – спектакъл „Искри” на Националната гвардейска част започва от 19:40 ч.  на площад „Свобода”.

В 20:00 ч. на централния площад е тържествената част – „75 години град Павликени”, където слова ще произнесат кметът на Община Павликени и президентът на Република България. Тогава ще бъдат връчени и плакетите на почетните граждани на град Павликени. Следва Тържествен концерт с участието на Представителен ансамбъл на Въоръжените сили на Република България. В него ще се включат и много от солистите на състава: Орлин Горанов и Маргарита Хранова, Сунай Чалъков, Татяна Дупаринова и др. След края на концерта са и празничните илюминации.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тежка катастрофа затвори Хаинбоаз!

Временно е преустановено движението през Прохода на Републиката. В района на с. Пчелиново на територията на ОДМВР - Ст.Загора е...

Затвори