Share

С огледало натоварена пешеходна пътека в кв. “Бузлуджа“ става по-безопасна

четвъртък, 14 юни, 2018, 17:11ч.


DSC_0005

Ново пътно огледало бе монтирано край натоварената пешеходна пътека във великотърновския квартал „Бузлуджа“, намираща се срещу детската площадка и уредите за фитнес на открито на ул. „Георги Живков“. Поставени са и нови пътни знаци, които сигнализират както за пресечката, така и за ограничението на скоростта в района, което е 30 километра в час. Подновена бе и маркировката на пътеката, както и на продължението й, прекосяващо локалния паркинг до блок №7.

С извършените дейности пешеходната пътека е допълнително обезопасена, а пресичащите вече ще имат отлична видимост към завоите в посока южния край на ул. „Георги Живков“. Огледалото и пътните знаци са монтирани след разговори между жители на квартала, общинския съветник Деян Хаджийски, ресорната комисия по пътна безопасност и транспорт в Община Велико Търново, както и общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.

Продължава и освежаването на пътната маркировка по всички пешеходни пътеки в Старата столица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Скръбна вест: почина дългогодишният доктор на „Етър” Стефан Донев

Скръбна вест: на 77 години почина дългогодишният доктор на „виолетовите” Стефан Донев. Той бе човекът, работил най-дълги години в „Етър“…

Затвори