Share

С много настроение и специални гости стартира новата учебна година в община Свищов

понеделник, 17 Сеп., 2018, 17:21ч.


2

Първият учебен ден на 2018 година започна тържествено за всичките 2809 ученика в десетте училища на община Свищов. Националните флагове гордо се развяха на фона на химна на Република България, а ученици, учители и родители с трепет очакваха първия училищен звън. За пореден път  учениците прекрачиха прага на своите училища, а най-развълнувани от тях бяха всичките 201 първокласници. Във всички училища беше спазена традицията и по стар български обичай малчуганите бяха посрещнати с хляб и мед, и китка здравец.

На 17 септември в Свищов бе открита учебната година и в СА „Д. А. Ценов“. На двойния празник в Свищов скъпи гости бяха евродепутатът и президент на най-голямата европейска организация – Европейско движение Ева Майдел, и народният представител от 44-то Народно събрание д-р Станислава Стоянова. Двете, заедно с общинското ръководство откриха учебната година в част от свищовските училища и СА „Д. А. Ценов“.   В първия учебен ден кметът на община Свищов зарадва учениците на СУ „Николай Катранов“ с новината, че до края на 2018 година училището ще се радва на нов училищен автобус, който ще се гарантира безопасността на учениците.  По-късно, на откриването на учебната година в Стопанска академия, Генчо Генчев връчи и ежегодната наградата на Общински съвет – Свищов за отличник на випуска на Милена Петрова Георгиева, специалност „Международни икономически отношения“. Ръководството на община Свищов за поредна година уважи с присъствието си всички училища на територията на общината.

На този празничен ден не бяха забравени и детските градини, които също получиха поздравителни адреси от народния представител Станислава Стоянова, кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

4

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
110 години от обявяване Независимостта на България ще отбележат лясковчани

Община Лясковец организира честване на 110 години от провъзгласяване Независимостта на България. Ритуалното честване ще започне в празничния ден на…

Затвори