Share

С концерти и майсторски клас във Велико Търново почитат Панчо Владигеров

четвъртък, 28 Февр., 2019, 16:44ч.


_DSC1581

Музикалните събития са по повод Освобождението и 150-годишнината на читалище „Надежда – 1869“

С два концерта и майсторски клас за ученици във Велико Търново ще бъде почетена 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров. Събитията поставят началото на програмата за отбелязване на 150 години от основаването на Читалище „Надежда – 1869“. Повод за провеждането им също е честването на Националния празник, когато се навършват 141 години от българското Освобождение, както и Празникът на Старата столица – 22 март.

Навръх 3 март почитателите на класическата музика ще могат да се насладят на изпълненията на именития цигулар проф. Йосиф Радионов и на майстора на контрабаса Калоян Трифонов. Съпроводът на пиано ще е дело на Зорница Радионова и Дора Христова. Концертът ще бъде в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и ще започне в 17,30 ч.

Във Велико Търново проф. Йосиф Радионов и Калоян Трифонов ще ръководят и майсторски клас по цигулка, виола и контрабас. 21 изявени ученици от музикални училища в цяла България, на възраст от 9 до 18 години, са се записали за участие. Корепетитори ще са Зорница Радионова и Дора Христова. Майсторският клас ще се проведе в Читалище „Надежда – 1869“ и в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ от 2 до 4 март. Концертът на учениците ще бъде в експозиционния комплекс на 4 март от 15,00 ч.

Организатори на музикалните събития са Община Велико Търново, настоятелството на Читалище „Надежда – 1869“ и местното Сдружение „Силания“. Концертите и майсторският клас бяха анонсирани на пресконференция от председателката на сдружението – цигуларката Дочка Михова, Калоян Трифонов, експерта от дирекция „Култура“ Георги Чукуров и арх. Донка Колева – председател на настоятелството на Читалище „Надежда – 1869“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Павликени изпрати мартеници на два побратимени градове

Павликени изпрати мартеници на два от своите побратимени градове. С традиционно сплетените бели и червени конци ще се окичат фасадите…

Затвори