Share

С концерт на Берковската духова музика бяха закрити „Свищовски лозници `2018”

понеделник, 1 Окт., 2018, 12:53ч.


43003360_2433371050021549_4320401168908943360_n

В присъствието на много жители и гости на града кметът на Свищов Генчо Генчев официално закри празниците на града. „Свищовски лозници `2018” предложи богата програма от културни и спортни прояви. Голям интерес предизвикаха и концертите.

В неделната вечер на площад „Алеко” сред специалните гости бе Великотърновският митрополит Григорий, който заедно с отец Михаил Миронов благослови присъстващите. Преди това на сцената пред сградата на Общината концерт изнесоха читалищни танцови състави от Царевец, Ореш и Морава, а със свои изпълнения публиката зарадва талантливата Ивона Русева от с. Българско Сливово.

По традиция в последната вечер от „Свищовски лозници” се обявяват победителите от конкурса за домашно червено вино, който Общината ежегодно организира. Победител стана Александър Александров от Павликени, на второ място е Божин Божинов, а на трето Йордан Герчев. Те бяха наградени лично от кмета Генчо Генчев.

Специалната награда на фирма „Томика Метал” АД – неръждаем резервоар от 90 литра, предназначен за ферментация и съхраняване на вино, бе присъдена на Илия Христов от Свищов. Наградата му връчи Любомир Чавдаров – представител на фирмата.
В словото си пред присъстващите кметът Генчо Генчев спомена, че и тази година Общинското ръководство се е постарало да организира различна и интересна програма по време на празниците, с която да зарадва жителите и гостите на Свищов.

Преди да закрие официално „Свищовски лозници `2018”, Генчев благодари на всички, участвали в организацията им, както и на спонсорите, помогнали за осъществяването на богатата програма.
Кулминацията на вечерта бе концерт на Берковската духова музика, а свищовлии още с първото изпълнение се хванаха на хоро, както подобава на такъв празник. В края на вечерта присъстващите бяха зарадвани и с атрактивна заря.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С концерт в Г. Оряховица бе отбелязан Международният ден на възрастните хора

Над 200 изпълнители взеха участие в прегледа на самодейните състави при клубовете на пенсионера в Община Горна Оряховица. Песенният празник…

Затвори