Share

С факелно шествие почетоха Апостола на свободата в Сухиндол

сряда, 19 Февр., 2020, 10:38ч.


DSC04116
За поредна година Апостолът на свободата Васил Левски беше почетен с факелно шествие в Сухиндол. В него се включиха сухиндолци от няколко поколения, за да отдадат почит към националния ни герой.

Шествието тръгна от централния площад на града и премина по главната улица, за да стигне до Паметника на загиналите за освобождението на България. Там факлоносците образуваха огнен коридор до портрета на Левски, а слово за загиналите български герои произнесе кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев.

„Хиляди се включиха в борбата за освобождението на нашата Родина. Минаха през чети, легиони и легии. И всички те направиха това в името да има нова, съвременна България. Да има България, защото 1300 години името ни не се е променяло, така е било и така ще бъде. Най-великият ни герой, този който поведе борбата, беше единственият, който беше обрекъл себе си на Отечеството. И плати с живота си, за да има днес свободна и независима България. Вечна слава на героите, отдали живота си за свободата и независимостта на нашата Родина. Благодаря на всички, които тази година се включиха във факелното шествие, защото, за да има България трябва да показваме чрез вас, нашите деца, за какво героите са се били и са си дали живота“, обърна се към всички присъстващи кметът инж. Пламен Чернев.

Паметта на загиналите български герои беше почетена с едноминутно мълчание.

DSC04163-1

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Проектът за Генерален план за организация на движение на В. Търново влиза на експертни обсъждания

Предварителният проект на нов Генерален план за организация на движение на Велико Търново влиза на експертни обсъждания. Стратегическият документ е…

Затвори