Share

С едноминутно мълчание и вой на сирени почетоха паметта на Ботев в Свищов

четвъртък, 2 юни, 2016, 17:14ч.


DSCF6785

Точно в 12.00 часа на 2 юни всяка година от 1948 година насам се почита паметта на Ботев с вой на сирени. И тази година традицията обедини стотици свищовлии, които се събраха пред паметника на Свободата на пл.”Свобода”, за общоградско поклонение.

С едноминутно мълчание бе отбелязана 140 – годишнината от героичния поход на Ботевата чета и гибелта на Ботев, на Ботевите четници от Свищов, и на загиналите борци за свободата и независимостта на българския народ.

Венци и цветя поднесоха кметът на община Свищов Генчо Генчев, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, който произнесе паметно слово, СА „Д.А. Ценов” – Свищов, РУ на МВР, Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”,  Съюзът на ветераните от войните, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, Училища, Детски градини, Политически партии, Общински съветници, Пенсионерски клубове, неправителствени организации, сдружения и граждани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Етър” стяга отбор за “А” група, Феро остава старши треньор!

Ферарио Спасов остава старши треньор на „виолетовите”, а "Етър" стяга отбор, който по спортно-технически път следващата година да влезе в...

Затвори